Skovård – några enkla vardagstips

Vi svenskar köper dryga 30 miljoner par skor per år. Men grundaren av den nya nätbutiken skoprodukter.se menar att många skoinköp sker helt i onödan. Med rätt skovård håller skorna längre, skovård behöver heller inte vara dyrt. Skoprodukter listar några handfasta vardagstips som förlänger livet på skorna.

I ett land som Sverige med fyra årstider behöver vi olika typer av skor – och svenskarna är duktiga skoköpare. Under 2014 handlade vi hela 30 miljoner par skor till ett värde av 14,5 miljarder kronor*. Det är cirka 3 par skor per invånare och år.

Trots en stark skoförsäljning är svensken relativt slarvig när det gäller att ta hand om skorna jämfört med andra europeiska länder. Det vill nätbutiken Skoprodukter.se ändra på, bland annat med hjälp av guider och information för att hjälpa konsumenterna med sin skovård.

” En del skoköp sker helt i onödan då många konsumenter köper nya skor istället för att vårda sina befintliga. Det är dåligt för både plånboken och miljön. Faktum är att ett par läderskor kan hålla i 10 år med rätt omvårdnad.” Säger Skoprodukter.se´s  VD Heini Kangasmäki

Enkla tips för bättre skovård

  • Variera skor varje dag – Då får skorna torka, på så vis undviker du bland annat oönskad lukt.
  • Använd skohorn -Det skyddar hälkappan på skon som ofta är delen på skorna som slits ut först.
  • Knyt alltid upp skosnörena efter användning – det hjälper skorna behålla sin passform.
  • Använd skoblock av cederträ i läderskor – Det hjälper både för passform och skohygien.
  • Vårda även nya skor innan första användning – Genom att impregnera skorna innan de används håller du dem fräscha betydligt längre.
  • Använd skoinlägg – Det höjer komforten i skon men förlänger även skons livslängd.
  •  Smörj in läderskor  Läder är ett naturligt material som behöver omvårdnad. Genom att smörja dina läderskor med ett skofett håller de betydligt längre – dessutom blir de snyggare att se på!

Skoprodukter.se

* Källa: Svensk Handel

Bilagor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *