En komplett guide till dansk design inför julshoppingen

Nu kan även svenska företag registrera .FI domäner utan krångel
augusti 8, 2016
House of Banks vill sätta ett bra exempel
mars 28, 2019

En komplett guide till dansk design inför julshoppingen

Expedia lanserar en guide till dansk design i Köpenhamn och Aarhus

Ett samarbete mellan resebyrån Expedia och inredningstidningen RUM resulterade i en virtuell guide till dansk design i Danmarks två största städer: Köpenhamn och Aarhus. Med den interaktiva kartan har Expedia gjort det lättare än någonsin att hitta vägen till dansk design och allt vad det innebär.

Design är en av Danmarks mest framträdande exportvaror. Med namn som Arne Jacobsen, Jørn Utzon och Poul Henningsen har Danmark sedan 1950-talet rankats högt när man pratar om det bästa innanför nordisk design. Genom att behålla rötterna men ändå vara nytänkande, är dansk design i konstant utveckling. Det ser man tydligast i Aarhus och Köpenhamn där man hittar ett stort urval av flaggskeppsbutiker, designbutiker och butiker med internationell inspiration.

Som en service till de som besöker Köpenhamn och Aarhus har Expedia och RUM utvecklat en virtuell guide till dansk design. Med julen runt om hörnet ger den en utmärkt översikt över ett flertal designbutiker runt om i Danmarks två stora designstäder. Det är alltifrån flaggskeppsbutiker från stora kända märken till mindre lokala designerbutiker som kan bidra med den perfekta julklappen.

Målet med kartan är därför att ge de besökande en bra guide till den design som är tongivande för Danmarks fantastiska internationella rykte. Med expertkunskap från RUMs chefredaktör kan den besökande hitta till de ställen som representerar de bästa av dansk design. Med en stor variation av butiker har de möjlighet att hitta både klassiskt hantverk, samt ny och innovativ design från tongivande designers.

Danish Modern

Med den interaktiva kartan skriver Expedia in sig i en större berättelse om Norden som har nått stor internationell uppmärksamhet de senaste åren; med fokus på litteratur, mat och design, ett hittills osett intresse som innehåller de nordiska ländernas gemensamma kultur. För 60 år sedan startade den danska designrörelsen som senare har blivit känd som Dansk Modern. Det kan vara att tiden är inne för att begreppet kan återlanseras som Danish Modern 2.0.

Se kartan här

Utvecklat av reseexperterna från Expedia.se-med tips från interiörmagasinet RUM. Öppna kartan i en ny flik. »

Kontaktinformation:
Matilda Konkell
expedia@golin.com
Tel: +46 (0)70-924 87 44

Comments are closed.